Maurino

Maurino

  • Functie: Monteur
  • Feadship Hero sinds: 2020
  • Vakgebied: Werktuigbouw

Maurino

  • Functie: Monteur
  • Feadship Hero sinds: 2020
  • Vakgebied: Werktuigbouw

Maurino werkt als bbl-leerling via De Vlijt. Werken bij De Vlijt betekent flexibel werken met een vast contract. Op deze manier werkt hij gedurende het jaar bij verschillende bedrijven en op verschillende locaties binnen het Feadship-samenwerkingsverband. Op dit moment werkt Maurino op de afdeling Werktuigbouw bij De Vries in Aalsmeer, een van onze vier afbouwwerven. En dat bevalt hem heel erg goed. “In de schoolbanken zitten is niks voor mij. Je leert veel meer als je zelf aan het werk kunt, dan zie je meteen hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

“Ik begon met de mbo-2-opleiding onderhoudsmonteur. Omdat ik techniek en vooral het werken met staal heel erg leuk vond, ben ik doorgegaan naar niveau 3 constructiebankwerker. Maar daarna wist ik niet zo goed wat ik wilde. Uiteindelijk ben ik via De Vlijt de opleiding Constructiewerker en Plaattechnologie niveau 4 gaan doen”.

‘Het is niet niks wat we hier allemaal doen, dit zijn projecten op wereldniveau’

Er ging een hele nieuwe wereld voor Maurino open. “Ik wist nog helemaal niks van de jachtbouw. Ik wist wel wel dat ik iets met constructie wilde doen, zoals lassen, slijpen, boren… het staalwerk. Maar waarin precies was lange tijd zoeken, tot ik bij Feadship terecht kwam. Ik kon ineens zoveel verschillende dingen doen. Mijn werk is heel veelzijdig. Dat maakt het ook leuk. Elke dag is anders.”

Maar hoe zien die dagen er dan uit? Maurino: “Op de ene dag zijn we de motoren of generatoren naar binnen aan het hijsen. Op de andere dag ben je de fundatie aan het plaatsen, of bezig met het plaatsen van een lekbak. Je wordt heel breed opgeleid en dat is heel fijn. Ik heb het echt enorm naar mijn zin.” Dat komt ook door de begeleiding die hij krijgt, vertelt Maurino. “Alles is goed geregeld. De mensen van De Vlijt zijn heel benaderbaar en toegankelijk, het is een hechte groep mensen.”

“Ik ben ook echt heel trots op wat ik maak, het is niet niks wat we hier doen. We maken echt projecten op wereldniveau. Ik heb ook gewerkt bij een bedrijf waar ze bijvoorbeeld kledingrekken maken, dat is niet te vergelijken met het niveau hier, en de eisen die er gesteld worden. Mijn eerste Feadship is daarom ook gelijk mijn favoriete Feadship. Het is echt speciaal om aan zulke prachtige jachten te werken.”


Meer verhalen


Onze vacatures