Alessi

Alessi

  • Functie: Bbl-leerling Mechatronica
  • Feadship Hero sinds: 2024
  • Vakgebied: Algemeen

Alessi

  • Functie: Bbl-leerling Mechatronica
  • Feadship Hero sinds: 2024
  • Vakgebied: Algemeen

Alessi (17) woont in Voorschoten; op de fiets is hij in een kwartiertje bij Akerboom Yacht Equipment in Leiden. Daar werkt hij als Bbl-leerling Mechatronica op de montageafdeling. “Ze zochten mensen die gemotiveerd waren en die graag met hun handen werken. En boten bouwen? Dat vind ik hartstikke leuk.”

“Eigenlijk had ik me al ingeschreven voor een opleiding,” zegt Alessi. “Maar ik zag de flyer van Akerboom – een De Vries Groep bedrijf dat yacht equipment maakt voor de superjachten van Feadship - en de jachtbouw trok me veel meer. Zo kwam ik hier terecht.

“Toen ik bij Akerboom begon, kende ik de opleiding Mechatronica nog niet. Ik vond het werk gewoon heel leuk. Maar welke opleiding paste er nou het beste bij? Ik heb het hier gevraagd. En zo begon ik aan de Bbl-opleiding, via het MBO Rijnland.”

“Ze zochten mensen die gemotiveerd waren en die graag met hun handen werken."

“Bij Akerboom maak ik luiken en loopplanken voor superjachten. Nou ja, ik werk eraan mee. Ik houd me bij de montage bezig met hydrauliek. Bij ons doe je wat je leuk vindt en dat is elke dag weer anders. Heel anders dan in een fabriek. Daar leer je één keer iets en dat blijf je dan doen. Bij Akerboom maken we de dingen custom made; dus voor elk jacht helemaal op maat. Aan de hand van de maten van het jacht, bouw ik iets wat later wordt ingebouwd in het jacht zelf.”

“Mensen vragen wel eens of ik ook naar het buitenland ga. Want Akerboom doet overal ter wereld onderhoud en services aan superjachten. Nou, zelf werk ik nu alleen in Leiden; ik ben hier nog maar net gestart! Maar Bbl-collega’s die hier al langer werken: die pakken soms hun koffer (ik straks ook!).”


Meer verhalen


Onze vacatures

Projectmanager

Leiden
akerboom-yacht-equipment
HBO

Projectmanager

Leiden
akerboom-yacht-equipment
HBO