Frank

Frank

  • Functie: BBL-praktijkbegeleider Mechatronica
  • Feadship Hero sinds: 2006
  • Vakgebied: Algemeen

Frank

  • Functie: BBL-praktijkbegeleider Mechatronica
  • Feadship Hero sinds: 2006
  • Vakgebied: Algemeen

Vijftien jaar geleden stapte Frank als vmbo-stagiair binnen bij Akerboom Yacht Equipment (AYE). “Bij de rondleiding tijdens de kennismaking viel ik steil achterover. In de werkplaats was ik helemáál overtuigd: dat wil ik. Nu ben ik zelf praktijkbegeleider. De cirkel is rond.”

“Destijds wilde ik werken en leren,” zegt Frank. “Via een informatieavond kwam ik bij Akerboom terecht, als Bbl-er Mechatronica. Voor mij een logische keuze; ik fietste hier bijna dagelijks langs. Ik wist alleen niet dat Akerboom een De Vries Groep bedrijf is dat High Tech yacht equipment maakt voor de superjachten van Feadship en daarnaast wereldwijd onderhoud uitvoert en service verleent.”

“Samen werk je aan stoere projecten”

“Na mijn diploma kreeg ik een vast contract. En nu zie ik zelf jonge gasten binnenkomen en groeien. Eigenlijk zie ik mezelf terug. Als praktijkbegeleider vind ik het mooi om te zien hoe iemand soms erg gretig binnenkomt en zich dan realiseert: hé, ik heb nog een lange weg te gaan. En dat een leerling die stappen dan ook echt zet, en dat ik hem (of haar!) zie groeien.”

“Vroeger werd je wat meer in het diepe gegooid. Zo van: ‘dit is je collega en daar ga je de komende vier jaar mee werken’. Nu zorgen we voor meer begeleiding. Als leerling werk je met verschillende collega’s en varieert je werk. We nemen je mee in processen, laten je meedenken en oplossingen zoeken.” Frank lacht: “Soms gooien we een leerling nog in het diepe, maar we zorgen er altijd voor dat hij altijd weer boven water komt. Dat geeft zelfvertrouwen.”

“Het leukste bij Akerboom is dat je als leerling in een hechte groep komt; een vrij jonge groep monteurs die houdt van doorpakken. Je staat er nooit alleen voor. Samen werk je aan grote, stoere projecten waar je trots op kunt zijn. Je krijgt ‘vanzelf’ lol in je werk en je kunt doorgroeien. Én je hebt altijd een goed verhaal op een verjaardag.”


Meer verhalen


Onze vacatures

Projectmanager

Leiden
akerboom-yacht-equipment
HBO

Projectmanager

Leiden
akerboom-yacht-equipment
HBO