Johannes

Johannes

  • Functie: Metaalbewerker
  • Feadship Hero sinds: 2024

Johannes

  • Functie: Metaalbewerker
  • Feadship Hero sinds: 2024

Hoezo superjachten spotten op internet. Bij Johannes lagen ze lange tijd, gewoon, ‘naast de deur’. Verliefd geworden op een leuke Française woonde en werkte hij twee jaar in de havenplaats La Ciotat. Toen hij – met vriendin - weer naar Nederland kwam, wist hij waar hij als metaalbewerker wilde werken; bij Feadship

Wandelend langs de grote jachthaven van La Ciotat maakte de Nederlander voor het eerst kennis met superjachten. “Ze lagen er voor een onderhoudsbeurt. Sommige waren wel 120 meter. Dat maakte indruk.” Later sprak Johannes wel eens crewleden die in La Ciotat overwinterden. “Zo ontdekte ik dat Feadship tot de absolute top behoort. Niet alleen voor eigenaren, ook voor crewleden.” Johannes werkte toen als monteur voor een bedrijf dat zeefmachines maakt. “Ik begon erover na te denken: ‘Hoe mooi zou het zijn om aan een Feadship mee te bouwen?’”

Toen Johannes en zijn Celine in 2017 besloten naar Nederland te verhuizen, lonkte Friesland. Daar groeide Johannes ook op. “Het was tijd voor een nieuwe start,” zegt hij. “Ik wilde graag werken én een opleiding volgen. Op de Feadship-werf De Vries Scheepsbouw Makkum, kon dat allebei; hartstikke mooi vond ik dat.” Inmiddels heeft hij zijn MBO 3-opleiding Metaalbewerker afgerond. “Nu doe ik nu een deeltijd HBO-opleiding Maritieme Techniek.”

“Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb”

Inmiddels is Johannes helemaal thuis op de Feadship-werf. Binnen het team is hij verantwoordelijk voor het plaatsen van de branddeuren. Terugkijkend zegt hij: “Ik ben superblij met mijn keuze om hier te gaan werken. Je maakt je een voorstelling van hoe het zal zijn om aan een Feadship mee te bouwen. En dat het dan ‘gewoon’ wordt is een droom die uitkomt. Maar ik blijf het indrukwekkend vinden hoe we met meerdere disciplines in relatief korte tijd zo’n superjacht opleveren. Het meest trots? Dat ben ik op het moment dat het jacht wegvaart. Dan denk ik: kijk, dat hebben we met z’n allen gemaakt.”


Meer verhalen


Onze vacatures

Elektromonteur

Makkum
Feadship Makkum
MBO

CNC Operator

Makkum
Feadship Makkum
MBO

Elektromonteur

Makkum
Feadship Makkum
MBO

CNC Operator

Makkum
Feadship Makkum
MBO